Jadłospis 18.05.2020-22.05.2020
Z przyczyn niezależnych od przedszkola, jadłospis może ulec zmianie.

Data

I Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek
18.05.2020
Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane, grahamki, masło, szynka wieprzowa, serek topiony w plastrach, sałata, pomidory, rzodkiewka.

Alergeny: mleko
i jego przetwory, gluten
Jabłko
Zupa grochowa z ziemniakami i natką. Makaron z serem białym i truskawkami. Kompot wieloowocowy.

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten,seler.
Bułeczka maślana i sok owocowy.

Alergeny: gluten.
Wtorek
19.05.2020
Kakao na mleku, pieczywo mieszane, masło, kiełbasa krakowska, sałata, pomidory, ogórek. 

Alergeny - mleko
i jego przetwory, gluten.
Mandarynki
Krupnik z kaszy jaglanej z ziemniakami i natką. Kotlet panierowany z fileta drobiowego, ziemniaki z koprem, brokuły z masłem i bułką tartą. Kompot wiśniowy

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, seler, jaja.
Twarożek waniliowy Danio i biszkopty.

Alergeny: gluten, mleko i jego przetwory.
Środa
20.05.2020
Kawa na mleku. pieczywo mieszane, grahamki, masło, Polędwica sopocka, sałata, pomidory, papryka.

Alergeny: mleko
i jego przetwory, gluten.
Arbuz
Zupa jarzynowa z ziemniakami
i natką. Pierogi z mięsem, surówka z kapusty białej z marchewką, kukurydzą i majonezem. Kompot truskawkowy

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, seler,.
Placki z jabłkiem. Herbata z cytryną.

Alergeny: gluten, jaja, mleko i jego przetwory..
Czwartek
21.05.2020
Płatki owsiane na mleku. Pieczywo mieszane, grahamki, masło. Kiełbasa żywiecka, sałata pomidory, rzodkiewka.

Alergeny: mleko
i jego przetwory, gluten. 

Jabłka
Zupa jarzynowa z ziemniakami
i natką. Klopsiki z mięsa wieprzowego w sosie koperkowym, kasza gryczana, buraczki zasmażane. Kompot wieloowocowy.


Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, seler, jajka.
Kisiel owocowy, wafelki

Alergeny: gluten.
Piątek
22.05.2020
Kakao na mleku, pieczywo mieszane, grahamki, masło, polędwica drobiowa, pomidory.

Alergeny: mleko
i jego przetwory, gluten.
Mandarynki
Zupa pomidorowa z makaronem i natką. Ryba panierowana, surówka z kapusty kwaszonej. Ziemniaki z koprem. Kompot wiśniowy.

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, seler, jajka, ryba.
Ciasto piaskowe, mus owocowy.

Alergeny: gluten, jaja